Arctic Med
Ekobutiken.se
Relationsutveckling.se

Webdesign:Accent Media

Om mig

ÅsaJag heter Åsa Lundberg och är utbildad undersköterska, fotterapeut och lic. kostrådgivare. Har sedan 1982 arbetat inom vården. 1991 startade jag Äppelbo Fotvård och har sedan dess arbetat med fotvård. Mina kunder är remitterade från Landstinget och även privata från 0 år och uppåt. Dessa år inom vården har gett mig en hel del erfarenheter och kunskaper, som för mig känns helt rätt att dela med mig av.

Jag har sedan många år tillbaka varit intresserad av kost och hälsa, vilket har lett till att jag i mars 2007 la om till LCHF-kost, mindre kolhydrater/socker och mer naturligt animaliskt fett. Helt enkelt naturlig mat utan tillsatser som våra kroppar är gjorda för. Sen 2010 är jag licensierad kostrådgivare.

Efter att fått upplevt följande hälsovinster tvivlar jag inte en sekund på att det är det här min kropp ska ha resten av livet.

Att bli av med gallstensanfall efter ca. 30 år, är helt underbart. Ingen uppblåst gasande mage. Magen är helt lugn. Känner inte av magkatarr. Ej heller känner jag av migrän, värk i axlar och leder. Sötsuget och allt småätande är helt borta. Känner mig aldrig mer irriterad. Sömnen utmärkt. Tidigare har jag inte förstått vad dimsyn, dim- och stresshjärnan är, men idag vet jag vad det är , det är som bortblåst. Vaknar utvilad efter ca 7 timmar. En bonus är 5 kg viktminskning och jag behöver aldrig gå hungrig.

Ganska snart insåg jag att det var svårt för mig att klara kostomläggningen på egen hand. Det handlar så mycket mer än att lägga om kosten. Det handlar mycke om tankar, känslor och beteende. Efter hand som jag la om kosten märkte jag ganska snart att mitt mående till kropp och själ förändrades till det bättre.

Jag fick även en hel del kraftiga abstinenser som avtog så småningom. Under den här tiden var det bra för mig att ha en person som stöttade och gav mig motivationen att fortsätta trots att det kändes svårt. Min kontaktperson är Karin Fredriksson Relationsutveckling.

Motion är för mig en viktig bit. Jag utför olika varianter som te.x. skidåkning, stavgång, styrketräning, dans, promenader, gymnastik och golf. Uthålligheten är nu mycket bättre i dag på fettförbränning än tidigare då socker var den huvudsakliga förbränningen.

För mig är en god hälsa balans i alla dessa delar:
Kost, kontinuerlig fysisk aktvitet, sömn, stress, känslor, tankar och goda relationer.